Sami Uotila

Sami Uotila on helsinkiläinen näyttelijä (s.1971), jota on luonnehdittu energiseksi ja herkäksi. Hänet tunnetaan parhaiten mm. Salattujen Elämien häikäilemättömän Aki Nikkisen roolista. Helsingin kaupunginteatterissa Sami oli tuttu näky yli kymmenen vuodenajan (2001-2014) ja varsinkin perheen pienimmät ovat saattaneet tutustua Samiin ääninäyttelijänä Autot – elokuvien Salama McQueenina, sekä myös Sing elokuvan sympaattisena koala-karhu Buster Moonina. 


Ohjaajana Sami on nähty Tampereen Palatsi teatterin MoulinRougessa (2012) ja Valkeakosken teatterin James Dean musikaalissa (2013). 


Teatteritaiteenmaisterius (1998) ja vahvakokemus teatterinlavoilta antoivat Samille tilaisuuden kehittää ja siirtää eteenpäin oppimiaan taitoja esiintymisvalmentajana ja Sami onkin järjestänyt intensiivisiä pienryhmävalmennuksia useille konsultti-, rahoitus- ja asianajoalan yrityksille. 


Sami on kahden lapsen isä, tunnetaan innokkaana Crossfitin harrastajan ja on ollut ”ihan fiiliksissä” kun pääsee tutustumaan Poriin ja kokemaan maineikkaan Kirjurinluodon kesäteatterin tunnelman.