Maarit Peltomaa

Maarit Peltomaa valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi 1989. Sen jälkeen tämä viehättävä nayttelijätär on näytellyt monissa ammattiteattereissa (Kajaanin kt, Lahden kt, Tampereen Työväen teatteri, Turun kt, Lappeenrannan kt, Teatteri Imatra, Hämeenlinnan kt) teatteriryhmissä, radiossa televisiossa ja elokuvissa. Ravintolateatteriesityksiä Maarit on sekä näytellyt että kirjoittanut. Lahden musiikkiteatterilinjalla ja Tampereen ilmaisutaidon lukiossa Maarit on toiminut myös opetustehtävissä.


Maarit on uransa aikana tehnyt lukemattoman määrän rooleja eri näytelmissä, joista mainittakoon; Minä, Olli ja Orvokki (Orvokki), Kevään herääminen (Wendla), Humiseva harju (Emily Bronte, Catherine Earnshaw), Lokki (Nina, Masa), Solveigin laulu (Solveig), Rentun Ruusu (Ruusu), Simpauttaja (Juuli), Onnen maa (Meijerska), Aino – tahdon tämän rakkauden (Aino Kallas), Älä pukeudu päivälliselle (Susette), Niskavuoren naiset (Ruustinna), Avoin liitto- erään avioliiton tarina. 


Monet muistavat Maaritin elokuvista Kuhmon huumaa, Soutaja, Sano Oli vaan, Siivoton juttu, Poliisin poika, Punainen nauha, Vares- uhkapelimerkki sekä tv- sarjoista Matkalaukkukostaja, Klubi, Kotikatu ja Nollatoleranssi. Ja kaikkihan tietävät Maaritin K- kauppaketjun mainoksen leskirouva Nikkasena.