Lehdistötiedote_16052019

KIRJURINLUODON KESÄTEATTERIN POKKA PITÄÄ ON ENNAKKOMYYNTIMENESTYS


Lehdistötiedote, Kirjurinluodon Kesäteatteri
Vapaa julkaistavaksi 16.5.2019


Kirjurinluodon Kesäteatteri tuo tänä kesänä lavalleen televisiohistorian yhden rakastetuimmista brittikomediasarjoista. ”Pokka pitää” on sarjan käsikirjoittajan, Roy Clarken luoma itsenäinen näyttämöteos, josta ei puutu vauhtia eikä mahdottomia tilanteita. Kun etikettikuningatar Hyacinth Bucket kumppaneineen astuu näyttämölle, voidaan kysyä katsojilta: pitääkö pokka?

Tällä kertaa Hyacinth Bucket (nimi lausutaan Bukée – se on tärkeää muistaa) haluaa tehdä vaikutuksen hyväntekeväisyysjärjestön puheenjohtajaan. Mikä olisikaan paras keino siihen kuin liittyä tähtinäyttelijäksi naapurin Emmetin ja Elizabethin teatteriryhmään, jonne on tiensä löytänyt myös paremmissa piireissä vaikuttava ujo, juuri eronnut Edward Milson. Mutta kun paikalle saapuvat Hyacinthin häpeämät siskot Rose ja Daisy sekä Daisyn aivan liian moukkamainen aviomies Onslow, on Hyacinthin suunnitelma vaarassa epäonnistua. Hyacinthille ei jää muuta mahdollisuutta kuin hoitaa kulissit kuntoon ja silloin kaikkien on syytä totella!

Pokka pitää -sarjan suursuosio on näkynyt myös kesäteatterin lipunmyynnissä, sillä yli 70 % lipuista on jo nyt varattu.

- Tuollainen kiinnostus luo positiivisia paineita. Tiedämme, että katsojilla on kovat odotukset, kun kyseessä on näin suosittu tv-sarja. Me teemme toki oman versiomme, sillä onhan teatteri ihan oma lajinsa. Tärkeintä on saada katsojat viihtymään ja nauramaan näiden hurmaavien roolihahmojen edesottamuksille ja kunnioittaa alkuperäistä henkeä, kertoo Kirjurinluodolla ensimmäistä kertaa ohjaava ja Emmetin roolin näyttelevä Miika Muranen. Hänen kiiteltyjä musikaali- ja komediaohjauksiaan on nähty ympäri Suomea ja niiden lisäksi hän on näytellyt mm. Tampereen Komediateatterissa ja Seinäjoen kaupunginteatterissa.

Ohjaajan lisäksi koko muukin työryhmä tekee debyyttinsä Porin Kirjurinluodolla. Tänä kesänä katsojia hemmotellaan varsinaisilla komedian taitajilla ja esitys onkin näyttelijäntyön juhlaa. Mahdottomana ja siksi niin ihanana Hyacinth Bucketina loistaa valovoimainen ja rakastettu näyttelijä Sari Havas, joka on tehnyt vaikuttavia roolitöitä niin kameran edessä kuin teatterissakin. Hänet muistutetaan sarjoista Puhtaat valkeat lakanat sekä Taivaan tulet ja Sari on mukana myös suositussa improvisaatioteatteri Stella Polariksessa.

Hyacinthin parantumattoman romantikkosiskon Daisyn ja hänen totuuksia laukovan aviomiehensä Onslown rooleissa nähdään hulvaton näyttelijäkaksikko Jaana Pesonen ja Petteri Pennilä. Jaana on tullut suurelle yleisölle tutuksi Syke-sarjan ylilääkäri Marjutina ja Petteri taas hittikomediasarjasta MS Romantic. Ikisinkkuna Rose-siskona hauskuuttaa Maarit Peltomaa, joka mittavan teatteriuransa lisäksi on näytellyt mm. Vares – Uhkapelimerkki -elokuvassa sekä lukuisissa tv-sarjoissa.

Miika Murasen näyttelemän neuroottisen Emmetin liian kilttiä siskoa, Hyacinthin naapuria Elizabethiä tulkitsee hurmaava näyttelijä Mervi Takatalo, joka on nähty mm. Ex-onnelliset -sarjassa sekä viimeksi Turun Kaupunginteatterin näyttämöllä. Mukana Kirjurinluodolla on myös Salatut elämät -tv-sarjan tähti ja lukuisista Helsingin Kaupunginteatterin esityksistä tuttu Sami Uotila. Hän astuu ujon ja yksinäisen Edward Milsonin rooliin, joka saa kohdattavakseen niin Hyacinthin kuin tämän sinkkusiskon Rosen.

Pokka pitää on kesäteatterikomedia, jossa kulisseja pyritään pitämään loppuun asti pystyssä. Tämän brittiläisen menestyksen salaisuutena lienee se, että jokainen katsoja tuntee lähipiirissään varmasti ainakin yhden Hyacinth Bucketin. Ja jos ei tunne, voihan toki olla, että juuri hän on oman elämänsä Hyacinth! Kirjurinluodon Kesäteatterin kesän 2019 esityksessä nauretaan lämpimästi kaikelle sille yliyrittämiselle ja halulle tulla nähdyksi, joka ajaa muuttamaan mahdottomat tilanteet mahdollisiksi keinolla millä hyvänsä. Lippukauppa on käynyt poikkeuksellisen kuumana jo ennakkoon, joka tarkoittaa, että tämä esitys on yksi kesän ”mustsee” -tapauksista.

 

POKKA PITÄÄ

Liput:
30,00 €/ peruslippu, aikuinen
26,00 €/ eläkeläinen tai opiskelija
15,00 €/ lapsi (alle 15 v.)
 
Esitykset ajalla 6.6. – 6.7.2019 (esityksiä 20 kpl., osa esityksistä on loppuunmyyty/-varattu).

Lipunmyynti ja varaukset:
Puh. 040-415 6269
Sähköposti: info@kirjurin.fi
Internet: www.kirjurin.fi
 
Lisäksi Ticketmasterin myyntipisteet kautta maan.
Ticketmasterin myyntipisteet Porissa: Sokos Satakunta Pori, Prisma Mikkola, Visit Pori Oy

Kesäteatteripaketit
Sokos Hotel Vaakuna Pori
Puh. 020 1234 626, sales.pori@sokoshotels.fi