Näillä palkoilla ei makseta

Kirjurinluodon kesäteatterissa kesällä 2014
NÄILLÄ PALKOILLA EI MAKSETA


Leivän, maidon ja munien hinta nousee! Bensa kallistuu, matkalippujen kustannukset karkaavat käsistä. Miksei kukaan tee mitään? Aivoon ottaa, mutta hiljaa ollaan vaikka kaikki kallistuu kallistumistaan.

Antonia ja Margherita kuitenkin ovat toista maata – he saavat tarpeekseen elinkustannusten jatkuvasta noususta ja perheidensä tulojen loputtomasta laskusta. Naiset päättävät käyttää oman käden oikeutta tilanteen tasoittamiseksi ja marssivat lähimarkettiin salakuljettaen sieltä ruokaa - kassan kautta kulkematta ja aviomiehille kertomatta!

Fon satiirinen farssi tarjoaa katsojalle väärinkäsitysten, valkoisten valheiden, sattumien ja salailun soppaa, höystettynä oivalluksilla moraalikadosta ja yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuudesta – tätä keitosta ei voi nauramatta niellä.

Rooleissa 
Satu Silvo - ANTONIA (työtön nainen)
Jukka-Pekka Palo - GIOVANNI (työläinen, Antonian mies)
Katariina Kaitue - MARGHERITA (pätkätyöläinen)
Reidar Palmgren - KORPRAALI, turvallisuuspoliisista
Reidar Palmgren - HAUTAUSTOIMISTON VIRKAILIJA, Giovannin isä
Reidar Palmgren - KARABINIEERIEN KORPRAALI
Jukka Puotila - LUIGI
 
 
Dario Fo - Kirjoittanut
Liisa Ryömä - Suomennos
Erkki Saarela - Ohjaus
Timo Piispanen - Lavastus
Hannele Seppälä - Puvut
Petri Blomqvist - Äänet

Dario Fo
Dario Fo (s. 1926) on italialainen yhteiskuntakriittinen ja satiirinen näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja ja näyttelijä. Hän sai kirjallisuuden Nobelin palkinnon vuonna 1997. Fo käyttää taiteessaan Commedia dell'arten keinoja ja improvisaatiota. Hänen yhteiskuntakriittiset ajatuksensa ovat johtaneet väkivaltauhkauksiin ja porttikieltoihin sekä TV-sarjan lakkauttamiseen. Töissään Fo on arvostellut mm. katolista kirkkoa, järjestäytynyttä rikollisuutta, lahjontaa ja elinkustannusten tolkutonta nousua.

Fon tunnetuimpia näytelmiä ovat keskiaikaisiin monologeihin perustuva Mysteerio Buffo (Mistero Buffo, 1969) ja Näillä palkoilla ei makseta (Ei makseta, ei makseta) (1974).

Osta lippuja

Voit ostaa lippujamme nyt suoraan verkkokaupasta!

Verkkokauppaan